Praktische informatie

Voorbereiden op de testrit

We kijken er ernaar uit om je te verwelkomen op onze nieuwe metrolijn. Op deze pagina vind je praktische informatie over jouw rol als testreiziger.

Ticket

Een week voor je testrit ontvang je een e-mail met je persoonlijke ticket en praktische informatie over jouw rol als testreiziger. Een dag van tevoren ontvang je nog een remindermail inclusief je ticket. Het ticket kan je uitgeprint of op je telefoon meenemen, vergeet ook je legitimatiebewijs niet. Hier kan naar gevraagd worden.

Waar moet je zijn?

De testrit begint en eindigt op Centraal Station Amsterrdam (CS). Voor de testrit word je in de centrale metrohal van CS verwacht, vanaf hier volg je de borden ‘testreiziger Noord/Zuidlijn’. Kom je met de metro, volg dan de borden ‘Damrak’ en volg na de OV-chippoortjes de borden ‘testreiziger Noord/Zuidlijn’. De deuren gaan een halfuur voor aanvangstijd open. De instructie voor testreizigers start stipt op de aanvangstijd (09:00 uur of 19:00 uur, afhankelijk van de datum). Vanaf dit tijdstip gaan de deuren dicht en wordt niemand meer toegelaten. Zorg dus dat je op tijd bent!

Ingang centrale metrohal Centraal Station. Foto: Gé Dubbelman

Vervoer

We adviseren iedereen om met het openbaar vervoer of indien mogelijk met de fiets naar CS af te reizen. In de nabije omgeving van CS is geen parkeercapaciteit op straat. Mocht je met de auto naar CS komen, dan ben je aangewezen op nabijgelegen parkeergarages. Houd hierbij rekening met parkeerkosten die voor eigen rekening komen.

Kleding en bagage

Het is ook belangrijk je gepast te kleden, het kan fris zijn op de stations, ook kan het voorkomen dat je vanwege een ontruiming onverwachts buiten staat. Zorg daarom voor warme en praktische kleding en schoenen. Daarnaast is het vanwege de veiligheid tijdens de testritten niet toegestaan om rode, gele of oranje kleding te dragen. Daarnaast vragen we je om niet in je bedrijfskleding naar de testritten te komen. Als je bagage meeneemt, draag je die de hele testrit bij je. Er zijn helaas geen lockers aanwezig. Je bent zelf verantwoordelijk voor je spullen. Ons advies: travel light!

Tijdens de testrit

Op CS word je ontvangen en je persoonlijke ticket wordt gescand, dit verleent je toegang tot de Noord/Zuidlijn. Je ontvangt een pakketje met eten en drinken en een OV-dagkaart die je kunt gebruiken voor de testrit. Gebruik je eigen OV-chipkaart niet tijdens deze rit, want dan worden kosten afgeschreven. Na de ontvangst krijg je een instructie waarin je te horen krijg wat je ongeveer te wachten staat. Vervolgens doorloop je onder begeleiding in (kleinere) groepen het testscenario. We proberen uiteraard zoveel mogelijk vrienden en familie in dezelfde groepen in te delen.

Vragen?

Kijk voor meer informatie op de Veelgestelde vragen pagina.

© GVB 2018