Testreiziger

We zijn begonnen met onze generale repetitie van de Noord/Zuidlijn! Vanaf 20 april oefenen we met duizenden testreizigers verschillende situaties alsof de metro al echt rijdt. Hierdoor kan GVB zich zo goed mogelijk voorbereiden om onze reizigers per 22 juli een zo aangenaam mogelijke reis op de Noord/Zuidlijn te bieden.

Waarom testen we?

De gemeente Amsterdam heeft de Noord/Zuidlijn gebouwd en GVB gaat met haar metro’s op de nieuwe lijn van Noord naar Zuid rijden. Voordat we dat op 22 juli 2018 gaan doen, worden er verschillende scenario’s met testreizigers getest. Zo testen we situaties als een ontruiming of plotselinge grote drukte. Dat kan alleen met hulp van testreizigers. Daarnaast zijn de eerste ervaringen van jullie als testreizigers ook ontzettend waardevol voor ons: kun je de weg goed vinden, is de informatie duidelijk aangegeven en vind je de Noord/Zuidlijn prettig?

Wat testen we?

We testen vanaf 20 april in ongeveer zes weken tijd acht verschillende scenario’s. Dan kan je denken aan: normale ritten zonder verstoringen, ontruimen na een (nagebootste) brandmelding, omgaan met grote drukte of omgaan met diverse verstoringen zoals een defecte metro. Testreizigers hebben in deze scenario’s een belangrijke rol. Er zijn ongeveer dertig verschillende testritten. Ze vinden plaats op verschillende dagen, zowel doordeweeks als in het weekend. Ook de tijden variëren: tests vinden vooral in de ochtend en avond plaats. Een testrit duurt meestal vier uur, afhankelijk van het scenario.

Iedereen welkom

Iedereen is van harte welkom, ook als je mogelijk beperkt bent in je mobiliteit. Het is immers de bedoeling dat straks iedereen gebruik kan maken van lijn 52. Kinderen onder de 12 jaar mogen mee, zolang er wel toezicht is door één of meerdere volwassenen. Daarnaast kun je je als groep inschrijven, als je maar zorgt dat je allemaal voor dezelfde testrit ingeschreven staat.

Na je aanmelding

We testen acht scenario’s, van tevoren zal je niet weten voor welk scenario je je inschrijft. Wel weet je dat je testrit begint en eindigt op Centraal Station Amsterdam (CS), dat doen ze namelijk allemaal. Ons team ontvangt je graag in de centrale metrohal aan de voorkant van CS. We kijken er ontzettend naar uit om jou als testreiziger te mogen verwelkomen op de Noord/Zuidlijn.

Praktische informatie

Lees meer informatie over jouw rol als testreiziger.

Vragen?

Kijk voor meer informatie op de Veelgestelde vragen pagina.

© GVB 2018